ROM szótár: S-OFF, HBOOT

Biztos belefutottatok már rengeteg "szakszóba" az Androidos rendszer rootolása során, ezért ha megfelelő leírást találok ezekről mindegyik kap 1-1 bejegyzést.


S-OFF
Az S-OFF nem ROM függő, a készülék NAND memória futás közbeni írásvédelmét kapcsolja ki. Míg a Blade-en futó ROM alatt szabadon elérhető a system terület, addig a HTC telefonoknál ez ilyenkor írásvédett. Ezt a védelmet kapcsolja ki az S-OFF.
Kétféle módon lehet létrehozni: Alpharev-vel vagy Revolitionary-val.

A gyári ROM nem lövi le a custom recovery-t, szépen feltelepül mellé. A Recovery és a ROM egymástól független partíciókon van. A fentebb említett PM99IMG.ZIP mindent gyárira állít vissza (recovery, ROM, radio, HBOOT,...) Kivéve ha a készülék xtc-xlip-el lett felnyitva. (Ez egy speciális hw eszköz, ami a Desire felnyitására (is) szolgál). Nincs szükség rá...
A gariztatás miatti visszaállításnál a recovery-nek is gyárinak kell lennie!

HBOOT
Ez a telefon "boot szektora" - ez indítja a recovery-t, a ROM-ot, ... Az S-OFF ezt mófosítja az írásvédelem megkerüléséhez.

A függőség a root-olás során nem játszik, csak akkor ha gyári állapotra szeretnéd visszaállítani. Ekkor a nem szolgáltató független készülékekhez kell egy speciálisan előkészített SD kártya (Goldcard). Illetve a szolgáltatói ROM-ot nem tudod rá visszatenni - mert ez általában nem elérhető sehol - csak a HTC független ROM-ját. (De ez a garihoz már elég.)

Forrás: Prohardver - dombila