Rootolás nélkül progik átmozgatása SD kártyára!


Tegnap egy igen érdekes leírásra bukkantam. Bárminemű rootolás nélkül szinte bármelyik (95%) progamot feltelepíthetjük (vagy utólag átmásolhatjuk ha már feltettük) az SD kártyára 2.2-es Froyo ROM esetén! A 2.2-es Froyoban vezették be a programok SD kártyára telepíthetőségét csakhogy a programok nagyrésze nem támogatja, ezt küszöböli ki ez az eljárás.
A művelet elég egyszerű:
1. Bekapcsoljuk a debug fukciót a telón Settings > Applications > Development > USB debugging.
2. Android SDK és USB driver feltelepítése. Ebben a cikkben leírtam pontosan a menetét: Screenshot készítés Android-al
3. Csatlakoztatjuk a telót a géphez.
4. Start menü - > Futtatás -> Beírjuk ezt: cmd -> Ok gomb. -> A felugró ablakban elnavigálunk az Android-SDK\platform-tools mappához. Ezt a parancsot kell beírni: cd c:\Android-SDK\platform-tools majd Enter billentyű. (Persze ha máshova telepítettük akkor más az elérési út)
5. Következő parancs: adb devices. Ennek elméletileg ki kell listáznia a telónk azonosítóját amit rákötöttünk a gépre.
6. A bűvös parancs pedg ez: adb shell pm set-install-location 2
Alapállapot vissaállítása: adb shell pm set-install-location 0


Ezután bármit (95%) telepítünk az egyből az SD kártyára megy illetve a Settings -> Applications -> Manage applications alatt szinte bármelyik progit amit már régen tettünk fel úgyszint át tudunk mozgatni. Az App 2 SD és az SDMove programok nem tudják átmozgatni egyik progit sem amit eddig sem tudtak ezért nekünk kell egyesével a Manage applications alatt. Gratulálok mindenkinek a felszabadult tárhelyhez :D
Amit ne másoljunk át mivel utána nem működik
- Extended Controls
- Android Agenda Widget...mindkettő widgetet hoz létre
- Ne felejtsük el, hogy amit átmozgattunk a kártyára az elérhetetlen ha a telefont hozzákötjük a PC-hez és disk drivenak használjuk.