Android Live wallpaper


Nemrég kezdtek elterjedni a Live Wallpaper háttérképek Androidra. Összegyűjtöttem párat amik valamiben különlegesebbek mint a nagy átlag. Kihasználják a telefon adta lehetőségeket és így nem csak egy sima mozgó háttérkép hanem élő kép, azaz interaktív.
PanoPlanet Live Wallpaper 1.4
Bármilyen 360°-os panorámaképet tudunk használni háttérnek. SD kártyáról, alap a progiban lévő háttér vagy igaz még csak beta állapotú de nálam tökéletesen működött a szerveres letöltés is. Beállíthatjuk, hogy a kép mire reagáljon és forogjon/mozogjon a megfelelő irányba: homeképernyő, szenzor, érintés.
Letöltés

Beautiful Live Weather
Bemutat egy napos időt, de a Beautiful Widgets-el (Beautiful Widgets 3.1.2 Download) kombinálva láthatod az igazi időjárási viszonyokat, eső, havazás, vihar, stb.



OwnSkin Livewallpaper
Saját magunk készíthetünk egyedi mozgó hátteret vagy akár másokét is letölthetjük. A http://www.ownskin.com/livewallpaper weblapon miután regisztráltunk (a feltöltött elemeket később újra tudjuk használni) pontról-pontra létre tudunk hozni egy teljesen új hátteret amin szinte minden elem kinézetét mi állítjuk be: háttérkép, animált gif elemek, analóg/digitális-óra, naptár, aksi, iránytű. Az 1.5-ös frissítésnek köszönhetően végre át lehet másolni az SD kártyára!


Ez a funkció az 2.1-es Eclair rendszerek egyik funkciója, ami lehetővé teszi, hogy ne csak képet tegyünk be háttérnek. Milyen lehetőségek vannak? A legegyszerűbb természetesen az, amit videoklipnek hívunk, egy pár másodperces képsor a hátterünk. A Live Wallpaper azonban ennél több, hiszen a hátterek ki tudják használni a telefon hardveres képességeit is, úgy mint giroszkóp vagy iránytű, stb... Ennek köszönhetően lehet olyan hátterünk, ami a Földnek mindig más és más oldalát mutatja, attól függően hogyan tartjuk a telefont, vagy lehet egy grafikailag sokkal egyszerűbb, szeizmográfhoz hasonló hátterünk, ami lényegében a telefon mozgását méri. (Forrás: http://androidarena.hu)